دستگاه اکسیژن ساز, وبلاگ

نحوه اکسیژن درمانی در خانه

نحوه اکسیژن درمانی در خانه

اگر ریه ها به سختی اکسیژن مورد نیاز خود را دریافت کنند، شما دچار مشکلات تنفسی خواهید شد. یکی از روش های مراقبت های تنفسی، اکسیژن درمانی در منزل است که به شما در دریافت اکسیژن اضافی کمک می کند. این روش درمانی را با توجه به شرایط بیمار، هم در منزل و هم در بیمارستان می توان انجام داد. امروز در این مقاله قصد داریم بیشتر درباره ی اکسیژن تراپی در خانه توضیح دهیم تا اطلاعات جامع و کاملی بدست آورید و بتوانید زیر نظر یک دکتر متخصص به معالجه بپردازید. در نهایت تا انتهای مقاله همراه ما باشید و مطالب را با دقت بخوانید.

چه افرادی به اکسیژن تراپی نیاز دارند؟

اکسیژن درمانی برای بیماری هایی که در ادامه ذکر خواهیم کرد مناسب است اما به یاد داشته باشید که در صورت تجویز پزشک باید از این روش درمانی استفاده کنید:

  • آسم
  • برونشیت مزمن
  • نارسایی قلبی
  • بیماری مزمن انسدادی ریه
  • فیبروز سیستیک
  • آمفیزم
  • سرطان ریه
  • پنومونی یا ذات الریه
  • آپنه خواب
  • فیبروز ریه

در صورتی که به یکی از بیماری های بالا مبتلا هستید و به اکسیژن تراپی در منزل احتیاج دارید، میتوانید با شرکت تجهیزات پزشکی آسام طب تماس بگیرید. آسام طب از معتبر ترین مراکز جهت اجاره دستگاه اکسیژن ساز و دیگر تجهیزات پزشکی است که با ارائه محصولاتش با بالاترین سطح استاندارد و کیفیت، درصدد ایجاد اعتماد و کسب رضایت مشتریان خود میباشد.

بیش تر بخوانید:  چگونه بهترین دستگاه کمک تنفسی را انتخاب کنید ؟

تجهیزات پزشکی مورد نیاز اکسیژن تراپی

اکسیژن تراپی شامل موارد زیر می باشد که شما باید با توجه به سبک زندگی، میزان اکسیژن مورد نیازتان و… یکی از آنها را که برایتان مناسب تر است، انتخاب کنید.

تجهیزات پزشکی مورد نیاز اکسیژن تراپی

اکسیژن ساز استاندارد

این دستگاه دارای موتور می باشد و با برق یا با استفاده از باتری کار می کند. وزن آن تقریبا 22 کیلوگرم است اما به خاطر اینکه چرخ دارد، شما می توانید آن را به راحتی و در حالی که به بیمار متصل است، جا به جا نمایید. این دستگاه برای تولید اکسیژن، هوا را دریافت کرده و یا دیگر گاز ها را فیلتر می کند. در صورت قطعی برق شما به منبع پشتیبان اکسیژن احتیاج خواهید داشت.

اکسیژن ساز قابل حمل

این اکسیژن ساز تقریبا 2 تا 10 کیلوگرم وزن دارد، از همین رو اگر نیازمند یک جا به جایی راحت و آسان هستید این گزینه برای شما مناسب تر است. همچنین برخی از مدل ها قابلیت وصل شدن به اتومبیل و استفاده از باتری را دارند.

مخزن اکسیژن مایع

همانطور که می دانید اکسیژن در حالت عادی به صورت گاز است اما در دما های پایین به مایع تبدیل می شود و نسبت به گاز، فضای کمتری را اشغال می کند. از همین رو در یک مخزن، اکسیژن مایع بیشتری را می توان ذخیره کرد. وزن مخزن اکسیژن مایع تقریبا 45 کیلوگرم است که شما باید به طور منظم و هر چند هفته یکبار اقدام به پر کردن آن کنید. اگر مخزن کوچیک تری خریداری نمایید حمل آن برایتان آسان تر خواهد بود. اکسیژن هنگام خروج از مخزن، به گاز تبدیل می شود و این گونه شما می توانید آن را تنفس کنید.

مخزن گاز اکسیژن فشرده

در برخی از مواقع اکسیژن با فشار بسیار زیاد در یک سیلندر فلزی یا مخزن قرار می گیرد. وزن این مخزن بسیار زیاد است و به همین دلیل نمی توان آن را به آسانی جا به جا کرد. به یاد داشته باشید که هر چند روز یکبار باید به تعویض مخزن های خالی بپردازید. سیلندر های کوچک تر را می توان راحت تر حمل کرد اما لازم به ذکر است که آنها برای مدت کمتری دوام می آورند.

کانولای بینی

کانولای بینی یک لوله ی پلاستیکی و نرم است که در انتهای آن، دو زبانه ی کوچک وجود دارد. برای اینکه کانولا در جای خود نگه داشته شود باید زبانه ها را درون بینی خود بگذارید و سپس لوله را در دور گوشتان قرار دهید. با استفاده از این دستگاه احتمال خشک شدن بینیتان وجود دارد زیرا اکسیژن به طور مداوم به شما می رسد.

بیش تر بخوانید:  نحوه انتخاب بهترین دستگاه اکسیژن ساز

ماسک دهان

اگر به سطح اکسیژن بالایی احتیاج دارید باید ماسک دهان را خریداری کنید. این ماسک بر روی بینی و دهان قرار می گیرد. لازم به ذکر است که هنگام خوردن و آشامیدن نباید به هیچ عنوان از ماسک دهان استفاده نمایید. صحبت کردن در حین استفاده از این ماسک کمی سخت می باشد.

کاتتر دیواره نای

در برخی از مواقع ممکن است بیمار نیاز به جراحی داشته باشد که در این جراحی لوله ای پلاستیکی در داخل نای قرار می گیرد. این لوله با کمک یک گردنبد در جای خود نگه داشته می شود و انتهای آن به یک منبع اکسیژن متصل است. اگر می خواهید کاتتر دیده نشود باید دکمه های پیراهن خود را کامل ببندید. این روش مزیت های بسیار زیادی دارد به طور مثال شما به سطح اکسیژن کمتری احتیاج خواهید داشت زیرا اکسیژن به طور مستقیم وارد مجرای تنفسی شما می شود. اما با این حال این روش دارای عیب هایی نیز می باشد. ممکن است در محل ورود لوله به نای، عفونت ایجاد شود.

نکاتی در رابطه با اکسیژن تراپی

نکاتی در رابطه با اکسیژن تراپی
  • اکسیژن در برخی از مواقع موجب آتش سوزی می شود از همین رو در خانه سیگار نکشید و از دیگران نیز بخواهید تا از انجام این کار خودداری کنند.
  • از دیگر وسایل آتش زا مانند کبریت، فندک و تنباکوی روشن استفاده نکنید.
  • از منابع حرارتی مانند اجاق گاز، شمع، شومینه روشن، هیتر برقی یا گازی و… فاصله ی حداقل 1.5 متری داشته باشید.
  • به هیچ عنوان از محصولات قابل اشتعال مانند مایع تمیز کننده، اسپری و… استفاده نکنید.
  • محفظه های اکسیژن را باید به شکل عمودی نگه دارید و آنها را به شی ثابت متصل نمایید. این گونه از واژگون شدن محفظه ها جلوگیری خواهید کرد.
  • حتما در منزل خود یک کپسول آتش نشانی نگه دارید.
  • هنگام اکسیژن تراپی ممکن است دهان و بینی بیمار خشک شود به همین دلیل چند بار در روز به او آب بدهید.
  • لوله بینی و ماسک را باید حداقل دوبار در هفته با استفاده از آب و صابون بشویید. در آخر حتما آنها را خشک کنید.

نتیجه گیری

امروز در این مقاله به طور کامل درباره ی اکسیژن درمانی در خانه توضیح دادیم و امیدواریم که اطلاعات مورد نیاز در این زمینه را بدست اورده باشید. شرکت اجاره تجهیزات تجهیزات پزشکی آسام طب  به هیچ عنوان بدون تجویز پزشک از این روش درمانی استفاده نکنید زیرا ممکن است برای شما مناسب نباشد و مشکلات بیشتری برایتان به وجود آورد. همچنین اگر شما یا بیمار شما توانایی حرکت محدودی دارد پیشنهاد میکنیم از خدمات اجاره ویلچر آسام طب استفاده کنید . 

5/5 - (1 امتیاز)
0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها